Cankarjev Dom
petek 28.08.2020 | 20:30 - 23:15

AV in zvočni nastopi v Klubu CD

Yannick Hofmann: Figure-ground | AV nastop (spletni prenos v živo, 20 min)
Dan Wilcox: robotcowboy | AV nastop (spletni prenos v živo, 30 min)
Ansambel PRSA: Valdi |  AV nastop (35 min)
Zergon: Live Act | zvočni nastop (45 min)

Petkova serija festivalskih nastopov bo predstavila raznolike poskuse reimaginacije vlog performerja in publike na področju žive elektronske glasbe.

Yannick Hofmann v performansu Figure-ground lastno podobo v realnem času podvrže algoritmični obravnavi s pomočjo računalniškega vida. Rezultate analiz uporablja za avtomatizacijo modulacije terenskih posnetkov, s tem pa sklene povratno zanko med zaznavo in ustvarjanjem (zvoka in slike). Pri tem je lahko prisoten (in produktiven) tudi učinek pareidolije oziroma napačne prepoznave nepovezanih dražljajev kot objektov, h kateremu so nagnjeni tako naravni kot tudi umetni sistemi zaznave.

Dan Wilcox svoje performirajoče telo med večletnim projektom in istoimenskim performansom robotcowboy razširja z nosljivimi, po meri ustvarjenimi senzorji in programiranimi vmesniki, ki mu omogočajo zvočno večopravilnost in prilagodljivo upravljanje z mnoštvom simultanih zvočnih ukazov. 

Kompleksne vezave elektronskih glasbenih instrumentov in naprav ter tehnologij za upravljanje luči in videa držijo člane Ansambla PRSA v procesu neprestane rekonfiguracije signalnih poti in nastavitev – v  nestabilnem lovljenju in premeščanju kolektivne AV podobe, ki vznika iz njihove zvočno-mehanistične interakcije.

Domači DJ, zvočni umetnik in producent Aleš Hieng (Zergon), soustanovitelj in član kolektiva Synaptic Crew, ki med drugim deluje na področju avdio-vizualnih performansov in širokem polju DIY elektronike, se bo namesto Jean-Baptista Arthusa, ki je bil zadnji trenutek primoran odpovedati svoj nastop, predstavil s svojim nedavnim live actom na setu modularnih sintetizatorjev.

Vstopnina: 9, 7* €
*predprodaja / študenti & upokojenci na dan dogodka

Produkcija: Društvo Ljudmila, ZKM Hertz-Lab, Cankarjev Dom, Cité de la Musique de Romans-sur-Isère