RAVE séance (2020)
osmo/za
četrtek 27.08.2020 | 20:00 - 23:00

Multimedijski performans

RAVE séance je performans v živo, ki poteka v daljšem časovnem okviru in v katerega se lahko občinstvo v poljubnem trenutku tudi vključi.

Performans ustvarja avdiovizualno okolje, ki spaja aspekte rejverske kulture in ezoteričnih seans. Z združevanjem glasbe, ki jo določata elektronska glasbena produkcija in mehanična repeticija, ter psevdospiritističnih praks projekt tematizira povezave znanstvenih dognanj in magije, ki smo jim priča, odkar so inovacije na področju elektrotehnike v 19. stoletju našle pot v popularno kulturo.

V tem projektu se Ciciliani osredotoča na navidezno protislovno povezavo med ezoteričnim in tehnološkim, in sicer z navezavo na rejversko kulturo – na sfero, v kateri srečamo nemalo ritualnih elementov, ki spominjajo na verske prakse –, ki jo umesti v intimno atmosfero psevdospiritistične seanse. Postavitev sobe, kjer se dogaja performans, vključuje mizice, za katere se lahko občinstvo usede in od koder lahko vpliva na potek performansa ter prisostvuje priklicu tehno duha.

Produkcija: iMAL, osmo/za

Podpora: IEM, Gradec

Zahvala: Avtor namenja posebno zahvalo za pomoč glede AI-generiranega zvočnega materiala Frederiku De Bleserju, Roelu Dasu pa za neprecenljive nasvete glede elektronskih vezij. Zahvalo namenja tudi inštitutu iMAL, posebej Yvesu Bernardu in Ani Ascencio za njuno neverjetno podporo.