konS: Kinetična zvočna umetnost: uporaba zvoka in gibanja s pomočjo vmesnikov HCI
osmo/za
torek 25.08.2020 | 14:00 - 17:00

Delavnica

Na delavnici bodo udeleženci spoznali delovanje vmesnikov HCI (human–computer interfaces) s posebnim poudarkom na spajanju kinetike in glasbe. Ozrli se bomo na zgodovino fizičnih kinetičnih zvočnih instalacij in kiparstva v sodobni umetnosti ter z uporabo različnih programirljivih tehnik in tehnik DIY raziskali različne načine produkcije in uporabe zvoka. Ob primerih iz avtorjevega umetniškega opusa bomo obravnavali praktične in konceptualne možnosti zasnove, vse od snovanja začetne ideje do izdelave prototipa in instalacije. Poleg tega se bomo dotaknili tudi drugih tem, npr. osnov akustike in različnih možnosti skladanja s prostorskim zvokom, pri čemer bomo vključevali mehanično gibanje in nadzor motorjev ter programske paradigme tako povezovali s fizičnim svetom. 

Prijave

Število udeležencev je omejeno. Prosimo vas, da svojo prijavo pošljete do 21. avgusta 2020 na naslov delavnica@ljudmila.org. Delavnica je brezplačna in bo potekala v angleškem jeziku.

Produkcija: Društvo Ljudmila, osmo/za

Podpora: Projekt je nastal v sklopu aktivnosti platforme konS.

Partnerji #konS: Kersnikova, Aksioma, Projekt Atol, Cona Zavod, @ LJUDMILA, MKC Maribor, LokalPatriot, Univerza v Novi Gorici, MC Velenje. 

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost se je na podlagi javnega razpisa uvrstila v izbor za izvedbo operacij v okviru mreže »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Operacija je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj EU.

KKO
OO